Yemek Tarifleri
Kıyır Poğaça

Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un (göz kararı da koyabilirsiniz)
İçine;
- Kaşar yahut peynir
Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına, erimiş tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpalım. Yumurta ve tuzu ek edip tekrar çırpalım. Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Hamurdan modüller kopararak elimizle açalım ve içine peynir koyup kapatalım.
- Daha sonra pişirme kağıdı serili olan tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Çatalla üzerini çizelim.
- 200 derecede 15-20 dk pişirelim, afiyet olsun:)
Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın