Yemek Tarifleri

Kıyır Poğaça

Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un (göz kararı da koyabilirsiniz)

İçine;

  • Kaşar yahut peynir

Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına, erimiş tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpalım. Yumurta ve tuzu ek edip tekrar çırpalım. Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
  2. Hamurdan modüller kopararak elimizle açalım ve içine peynir koyup kapatalım.
  3. Daha sonra pişirme kağıdı serili olan tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  4. Çatalla üzerini çizelim.
  5. 200 derecede 15-20 dk pişirelim, afiyet olsun:)

Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu