Yemek Tarifleri

Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Çay kaşığı ucuyla mahlep ( isteğe bağlı )

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam (ya da haşhaş)

Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle un hariç bütün materyalleri bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz daha sonra unumuzu ekleyerek elimizde karıştırmaya devam ediyoruz unumuzu eleyerek ekleyelim ve denetimli bir halde.
  2. Hamur toplanıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar devam edin.
  3. Toparlanan hamuru streç sinemaya sarıp 30 dakikaya kadar buzdolabında dinlendirin. Bu biçimde yaparsak hamurumuz daha hoş biçim alacaktır ve yağını salmayacaktır.
  4. Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle uzatıp istediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim, bütün hamur bitene kadar birebir biçimde devam edelim.
  5. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da haşhaşla ya da çörek otuyla istediğimiz üzere süsleyebilirsiniz.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında ortalama 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu