Yemek Tarifleri
Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu

Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Çay kaşığı ucuyla mahlep ( isteğe bağlı )
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam (ya da haşhaş)
Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un hariç bütün materyalleri bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz daha sonra unumuzu ekleyerek elimizde karıştırmaya devam ediyoruz unumuzu eleyerek ekleyelim ve denetimli bir halde.
- Hamur toplanıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar devam edin.
- Toparlanan hamuru streç sinemaya sarıp 30 dakikaya kadar buzdolabında dinlendirin. Bu biçimde yaparsak hamurumuz daha hoş biçim alacaktır ve yağını salmayacaktır.
- Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle uzatıp istediğimiz biçimi verip tepsiye dizelim, bütün hamur bitene kadar birebir biçimde devam edelim.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da haşhaşla ya da çörek otuyla istediğimiz üzere süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında ortalama 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Kıyir Kıyır Pastane Tuzlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın