Yemek Tarifleri
Kıtır Kıtır Rulo Börek
Kıtır Kıtır Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 6 adet yufka
- 1 yumurta sarısı
İç gereci için;
- 1 kg pırasa
- 1 su bardağı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı yağ
- Tuz ️
Kıtır Kıtır Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yıkamış olduğumuz pırasaları yağda pişirelim ve biraz tuz ek edelim.
- Soğuduktan sonra lor peyniri ek edilir.
- Yufkanın içine süreceğimiz sosu hazırlıyoruz.
- Un ile yağ pürüzsüz olana kadar çırpılır sonrasında sirkesi ek edilir.
- Düz yere yufkamızın 1 adedini serip,üzerine biraz sos sürüp sonrasında tekrar sos sürüyoruz.
- Yufkayı eşit formda bölüyoruz üçgen formu alacak halde. İç harctan koyup sarıyoruz. Çift kat olunca daha hoş oluyor ☺️☺️.
- Yufkalar bitene kadar sürece devam ediyoruz.
- Ben buzluk için yapıyorum hoş oluyor siz nasıl isterseniz onun için kullanabilirsiniz ☺️ ü
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susam ile süsleyip üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????.
Kıtır Kıtır Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın