Yemek Tarifleri

Kıtır Kıtır Rulo Börek

Kıtır Kıtır Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 6 adet yufka
  • 1 yumurta sarısı

İç gereci için;

  • 1 kg pırasa
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz ️

Kıtır Kıtır Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak yıkamış olduğumuz pırasaları yağda pişirelim ve biraz tuz ek edelim.
  2. Soğuduktan sonra lor peyniri ek edilir.
  3. Yufkanın içine süreceğimiz sosu hazırlıyoruz.
  4. Un ile yağ pürüzsüz olana kadar çırpılır sonrasında sirkesi ek edilir.
  5. Düz yere yufkamızın 1 adedini serip,üzerine biraz sos sürüp sonrasında tekrar sos sürüyoruz.
  6. Yufkayı eşit formda bölüyoruz üçgen formu alacak halde. İç harctan koyup sarıyoruz. Çift kat olunca daha hoş oluyor ☺️☺️.
  7. Yufkalar bitene kadar sürece devam ediyoruz.
  8. Ben buzluk için yapıyorum hoş oluyor siz nasıl isterseniz onun için kullanabilirsiniz ☺️ ü
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da susam ile süsleyip üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????.

Kıtır Kıtır Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu