Yemek Tarifleri
Kışlık Köz Biber Salatası (Dayanabilirsen 2 Sene Sakla)

Kışlık Köz Biber Salatası (Dayanabilirsen 2 Sene Sakla) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı gerçek zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
Kışlık Köz Biber Salatası (Dayanabilirsen 2 Sene Sakla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberlerinizi közleyip güzelce soyun.
- Çekirdeklerini çıkarın ve katiyen suda yıkayıp köz tadını kaybetmeyin istenilen ebatta doğrayın lakin çok küçültmeyin.
- Doğranmış biberinizi doğranmış maydanozları ,sirke ,yağ ,tuz ve sarımsaklarla birlikte harmanlayıp karıştırın, ben bu karışımı serin bir yerde 1 gece bekletiyorum.
- 250 grlık kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
- Bir tepsi içerisine kapakları karşıt gelecek formda kavanozları yerleştirerek kapakların hizasını geçecek formda su doldurun ve yaklaşık 10- 15 dk kavanoz kapakları çeksin diye bu biçimde kaynatın.
- Daha sonra sudan çıkardığınız kavanozları yeniden karşıt bir formda 1 gün bekleterek buzdolabına kaldırın.
- 1 kış boyunca isteğiniz an açıp tüketebilirsiniz.
- 2 sene yazlık konutta dolapta kaldı ve hiçbir şey olmamıştı :)) ben yaklaşık 8 kilodan yaptım 12 kavanoz çıktı. Şimdiden ellerinize sıhhat.
Kışlık Köz Biber Salatası (Dayanabilirsen 2 Sene Sakla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın