Yemek Tarifleri

Kırmızı Mercimek Keki

Kırmızı Mercimek Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • Kuru dereotu
  • İstediğiniz kadar keten tohumu, chia tohumu (İçine)
  • İstediğiniz kadar çörek otu (İçine)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kırmızı Mercimek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir gece evvelden mercimeği ıslatıyoruz.
  2. Rondoya mercimek ve bütün materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Üzerine dilerseniz çörek otu yahut keten tohumu üzere istediğinizi serpebilirsiniz.
  4. 170 derecede 35-40 dk kürdan denetimli ile kızarana kadar pişiriyoruz.35. dk dan sonra kürdana hala hafif bulaşalabilir lakin korkmayın hafif nemli oluyor aslında.

Afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu