Yemek Tarifleri

Kırmızı Köstebek Pasta

Kırmızı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı besin boyası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için:

  • Kek kırıntıları
  • Dondurulmuş vişne

Kırmızı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak pandispanya mızı yapmaya başlayalım yumurtalarımızın sarısıyla şekeri güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra suyu ve öteki materyalleri eleyerek ekleyelim.
  3. Daha sonra besin boyasını sirkeyle karıştırıp kek harcımıza ek edelim.
  4. Ayrı bir yerde yumurta beyazlarını kar üzere olana kadar çırpalım.
  5. Sonra da harca ek edelim yeterlice karıştırdığımız ve kıvam alan pandispanyamızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökün.
  6. 180° fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
  7. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  8. Muhallebimiz için kremşanti hariç tüm gereçleri katıp güzelce kıvam alana kadar pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra kremşantiyle çırpalım ve kremamızı hazır hale getirelim.
  10. Daha sonra hazırladığımız soğuyan kekimizi bir çay bardağı yardımıyla keselim.
  11. Kekimizin kabarma durumuna nazaran orta kısımlarından kesip 2 tane kek de çıkarabiliriz.
  12. Bardak yardımıyla şekillendirdiğimiz yuvarlak keklerimizin keserken kenarlarda oluşan kısımları robot yardımıyla ufalayalım.
  13. Sonra yuvarlak keklerimizin üzerine kremamızı bir sıkma torbası yardımıyla sürelim.
  14. Daha sonra ufaladığımız kek kırıntılarına bulayalım ve servis tabağımıza alalım. Ben üzerlerine vişne koydum siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz deneyen herkese afiyet olsun????.

Kırmızı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu