Yemek Tarifleri

Kırmızı Erik Pestili

Kırmızı Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kırmızı erik
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı soğuk su (Nişastayı açmak için)

Kırmızı Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eriklerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Yıkandıktan sonra geniş bir tencereye alıp çekirdekleri ayrılana kadar kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan erikleri kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra delikli süzgeçten elimizle sürterek suyunu çıkartıyoruz.
  5. Çıkan suyu tekrar kaynatıp şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Bu esnada soğuk suyumuzla nişastayı farklı bir kapta açıp kaynayan eriğe yavaş yavaş döküyoruz.
  7. Koyulaşan karışımı el blenderinden geçirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsileri ne ince halde döküyoruz.
  8. Üzerine tülbent örtüp güneşte kurumaya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Kırmızı Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu