Yemek Tarifleri

Kır Pidesi

Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo un
  • 3 adet yumurta ( 2 sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 9- 10 su bardağına yakın ılık su

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Leğene unu, mayayı, tuzu, sıvı yağ ve 3 yumurtanın 1 sarısı 3 beyazını kırıp suyla yoğururuz.
  2. 1 saat dinlendirdikten sonra bir tepsiye 23 adet pazıları dökeriz.
  3. Üzerini bezle kapatırız.
  4. Yıkayıp dogradığımız ıspanaklarımıza tuzu, sıvı yağı ekleyip karıştırırız.
  5. Bezelerimizi merdane yardımı ile açıp ıspanağı koyup kapatırız.
  6. Yağlı kağıt serili tepsimize dizeriz benim tepsim 5 adet alıyor.
  7. Sonra üzerine ayırdığımız yumurta ve yoğurdumuzu karıştırıp üzerine süreriz.
  8. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 25 dk pişiririz.

Afiyet olsun.

Not: ben kimilerinin üzerine öğütülmüş çörek otu, haşhaş serptim. Bir tepsisine fırından çıkınca sıcak sıcak tereyağı sürdüm.

Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu