Yemek Tarifleri

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 paket krem şanti ( muhallebi piştikten sonrası için )

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  2. Ardından geriye kalan bütün materyalleri ekleyip düzgünce harmanlıyoruz.
  3. 160 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  4. Fırınınızın pişirme formuna nazaran denetimli pişirebilirsiniz.
  5. Bu sırada şerbeti ocakta kaynatıp soğumaya bırakın.
  6. Kek fırından çıktıktan yaklaşık 2 dakika sonra şerbetle birleştirin.
  7. Muhallebi krem şanti hatiç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
  8. Kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin akabinde bir paket toz krem şantiyi muhallebiye ekleyip mikser ile çırpın.
  9. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  10. Kekin soğuduğuna emin olup muhellebiyle birleştirin.
  11. Üzeri için istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu