Yemek Tarifleri
Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 paket krem şanti ( muhallebi piştikten sonrası için )
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Ardından geriye kalan bütün materyalleri ekleyip düzgünce harmanlıyoruz.
- 160 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Fırınınızın pişirme formuna nazaran denetimli pişirebilirsiniz.
- Bu sırada şerbeti ocakta kaynatıp soğumaya bırakın.
- Kek fırından çıktıktan yaklaşık 2 dakika sonra şerbetle birleştirin.
- Muhallebi krem şanti hatiç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin akabinde bir paket toz krem şantiyi muhallebiye ekleyip mikser ile çırpın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kekin soğuduğuna emin olup muhellebiyle birleştirin.
- Üzeri için istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın