Yemek Tarifleri
Kelek Turşusu
Kelek Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet küçük uzunluk kelek
- 1 baş sarımsak
- 5-6 dilim havuç
- 4-5 adet cin biberi
- 2 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- Alabildiği kadar hazır içme suyu
Kelek Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keleklerimizi yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Kavanozumuza yerleştiriyoruz.
- Sarımsaklarımızıda soyup temizleyip bütün halinde içine atıyoruz.
- Cin biberi ve havuçlarımızıda yerleştirdikten sonra sırasıyla sirke, tuz, limon tuzu ve şekeri atıyoruz.
- Alabildiği kadar hazır içme suyunuda koyduktan sonra ağzını uygunca kapatıp aykırı çeviriyoruz.
- Serin yerde koruma ediyoruz.
Benim ölçüm fotoğraftaki kavanoz ölçüsüdür.
Kelek Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın