Yemek Tarifleri

Kelek Turşusu

Kelek Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet küçük uzunluk kelek
  • 1 baş sarımsak
  • 5-6 dilim havuç
  • 4-5 adet cin biberi
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar hazır içme suyu

Kelek Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keleklerimizi yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  2. Kavanozumuza yerleştiriyoruz.
  3. Sarımsaklarımızıda soyup temizleyip bütün halinde içine atıyoruz.
  4. Cin biberi ve havuçlarımızıda yerleştirdikten sonra sırasıyla sirke, tuz, limon tuzu ve şekeri atıyoruz.
  5. Alabildiği kadar hazır içme suyunuda koyduktan sonra ağzını uygunca kapatıp aykırı çeviriyoruz.
  6. Serin yerde koruma ediyoruz.

Benim ölçüm fotoğraftaki kavanoz ölçüsüdür.

Kelek Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu