Yemek Tarifleri

Kek Kalıbında Nefis Börek

Kek Kalıbında Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Kek kalıbı için;

  • Yumuşamış tereyağ yahut margarin
  • Susam yahut kavrulmuş susam

Arasına

  • Peynir
  • Maydonoz (İsteğe bağlı iç harcı kullanılabilinir)

Kek Kalıbında Nefis Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Keke kalıbını çokça tereyağ yada margarin ile yağlanır ve susam serpilir.
  2. Sosu için tüm gereç karıştırılır.
  3. İlk yufka kek kalıbına ortası açılarak yerleştirilir.
  4. 2. Yufka sosa batırılır ( iki kesime böldüm).
  5. Eliniz ile açarak yerleştirin.
  6. Arasına peynirli harç ek edilir.
  7. 3. Yufka birebir biçimde sosa batırılıp yerleştirilir.
  8. 4. Yufka da yerleştirilip yanlara sarkan birinci yufka kapatılır. Ve kalan sos dökülür.
  9. 1 saat bekletilen börek 200 derecede alt üst olarak pişirilir.
  10. Buzdolabın da 1 gece bekletebilirsiniz.
  11. Yüksek derecede de pişirmeyin hamur olmasın. Keki fırından çıkarıp 15 dk bekletip servis tabağına aksi çevirip çıkarılır. Afiyet olsun.

Kek Kalıbında Nefis Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu