Yemek Tarifleri
Kek Kalıbında Nefis Börek

Kek Kalıbında Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
Kek kalıbı için;
- Yumuşamış tereyağ yahut margarin
- Susam yahut kavrulmuş susam
Arasına
- Peynir
- Maydonoz (İsteğe bağlı iç harcı kullanılabilinir)
Kek Kalıbında Nefis Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keke kalıbını çokça tereyağ yada margarin ile yağlanır ve susam serpilir.
- Sosu için tüm gereç karıştırılır.
- İlk yufka kek kalıbına ortası açılarak yerleştirilir.
- 2. Yufka sosa batırılır ( iki kesime böldüm).
- Eliniz ile açarak yerleştirin.
- Arasına peynirli harç ek edilir.
- 3. Yufka birebir biçimde sosa batırılıp yerleştirilir.
- 4. Yufka da yerleştirilip yanlara sarkan birinci yufka kapatılır. Ve kalan sos dökülür.
- 1 saat bekletilen börek 200 derecede alt üst olarak pişirilir.
- Buzdolabın da 1 gece bekletebilirsiniz.
- Yüksek derecede de pişirmeyin hamur olmasın. Keki fırından çıkarıp 15 dk bekletip servis tabağına aksi çevirip çıkarılır. Afiyet olsun.
Kek Kalıbında Nefis Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın