Yemek Tarifleri

Kek Kalıbına Pırasalı Börek

Kek Kalıbına Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3 adet yufka
  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 kase kaşar peyniri

️Sosu için ️;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşıği tuz

️Kalıbı yağlamak için️;

  • Tereyağ
  • Çörek otu
  • Susam

Kek Kalıbına Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pırasa ve ve havucu bir tavanın içine sıvı yağıni ekleyin güzelce kavurun yeterlice suyunu çeksin.
  2. Bir kabın içine sos materyallerini ekleyip çarpalım.
  3. Kek kalbını tereyağ ile her tarafını yağlayın,susam ve ćorekotu serpin.
  4. Yufkayı kalıbın ortasına delik açarak yerleştirin.
  5. Sosu ekleyip iç harcımızı ekleyin.
  6. Yufkayı sosa bandırın ve kalıba yerleştirin.
  7. İç harcını ve kaşar peynirini ekleyin.
  8. Kalıbın dışına sarkan yufayı en son olarak üzerine kapatın ve sos üzerine döküp yayın.
  9. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 -40 dk 180° derece de pişirin.

Kek Kalıbına Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu