Yemek Tarifleri

Kek

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabında 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekerini köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. 1 su bardağı yağ ve 1 su bardağı sütü de ek edip tekrardan çırpıyoruz.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek denetimli bir halde ek ediyoruz. Pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
  4. Kek kalıbımızı margarin ile yağlıyoruz.
  5. 170 derece fırında ( ben alt-üst ayarda pişiriyorum) 40 dk hiç açmadan pişiriyoruz.
  6. Çıkardıktan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edelim.
  7. Ters çevirmek için ılınmasını bekleyip üzerine dilerseniz pudra şekeri yahut çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun ?️.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu