Yemek Tarifleri

Kedidili Pasta

Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti

Çikolata sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce dikdörtgen bir borcama sütle ıslattığımız kedidillerini diziyoruz ve akabinde muhallebisine geçiyoruz.
  2. Muhallebi için; süt, un, nişasta, vanilya, şeker ve tereyağını olağan bir tencereye alıp kısık ateşte kıvam alana kadar bekliyoruz ve daima karıştırıyoruz göz göz olunca ocaktan alalım ve birinci sıcağı çıktığında üzerini streçle kapatıyoruz.
  3. Daha sonra streçlediğimiz muhallebiye bir paket kremşanti ekleyip mikserleyelim ve kedidillerini dizdiğimiz borcama ek ediyoruz.
  4. Bu ortada çikolata sosunu yapmak için çikolata sosunu ve sütü küçük bir tencereye alıp, kıvam alsın aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve borcama dökün “kedidili pasta” tanımı hazır. ?

Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu