Yemek Tarifleri

Kazandibinin Dayanılmaz Hafifliği (Nefis Oldu)

Kazandibinin Dayanılmaz Hafifliği (Nefis Oldu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı + 1 y.kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya (2 paket olabilir)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Kazandibinin Dayanılmaz Hafifliği (Nefis Oldu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce sübyesini hazırlayalım. 2 su bardağı sütü, yarım su bardağı şekeri, pirinç ununu ve buğday nişastasını derin bir kaba alalım.
  2. Bu arkadaşları düzgünce çırpalım, topak topak olmasınlar. Pürüzsüz bir kazandibi için uygun çırpmak gerekiyor. Çırpma süreci bittiyse sübyemizi bir kenara alalım.
  3. Tenceremize kalan 5 bardak sütümüzü.
  4. Bir bardak şeker (bir çorba kaşığıda benden) ben bazen standart tanımlara kendimce makul gördüğüm küçük dokunuşlar yapabiliyorum. Heyecan ve bazen lezzet katıyor.
  5. Ocağın altını yakalım ve süt ısınınca yüksek ateşte hazırladığım sübyeyi ağır ağır tencere dökerken bir yandan çırpalım. Kaynayana kadar.
  6. İyice yoğunlaşınca ve muhallebi kıvamı aldığında, göz göz olduğunda, ocağın altını kapatalım ve bir paket vanilyayı ek edip 2 de olabilir. Sizin seçiminize bırakıyorum. Fakat 2 paketi tavsiye ederim.
  7. Tekrar karıştırıp kenara soğumaya alalım ve artık borcamın yada tepsimizin tabanına ve kenarlarına tereyağ sürelim ve pudra şekerimizi sepeleyelim.
  8. Pudra şekerini sepeledikten ? sonra ocağın altını harlayıp pudra şekerini eritip yakalım. Bir hoş yakalım. (aman çok abartmadan, bu süreci çok uzun tutmasak güzel olur) ben borcamdan altını görebildiğim için bu süreci denetimli yapabiliyorum.
  9. Arkasından muhallebimizden 2 kepçe alıp yayıp birde muhallebiyle yakalım.
  10. Son olarak kalan muhallebinin tamamını tepsimize döküp, bir spatula yardımıyla tepsimize yayalım.
  11. Oda sıcaklığına geldiğinde kazandibimizi buzdolabına alıp dinlendirelim.
  12. Birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Birgün dinlense daha düzgün olur. Süper oldu. (kendim yaptım diye söylemiyorum ?) yaparken keyif aldığım için ve çok beğendiğim için. Evet sizde sevdiklerinize bu kolay ve enfes tatlıyı rahatlıkla yapabilirsiniz. Yapıp, yorum da yazarsanız sevinirim. ? Bir sonraki tanımda görüşmek üzere. Son olarak; Yaşasın yemek yapmak!.

Kazandibinin Dayanılmaz Hafifliği (Nefis Oldu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu