Yemek Tarifleri
Kayserinin Kurşun Aşı

Kayserinin Kurşun Aşı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış)
- 1 çay bardağı nohut (Haşlanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 fiske karabiber
- 1,5 litre su
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2-3 yemek kaşığı makarna
Bulgur topları:
- 1/2 (yarım) çay bardağı ince bulgur
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı irmik (İrmik)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
- 1 tutam öğütülmüş kimyon
- 1 yemek kaşığı un
Kayserinin Kurşun Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru sıcak su ve salça, tuz, toz biber, kimyon, un, yumurta, irmik ile karıştırıp hamursu bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Küçük (fındık büyüklüğünde)toplar oluşturun ve bir kenara koyun. (benimkiler biraz büyük oldu). Yeşil mercimek 2-3dk. Haşlayın süzün ve bir kenara koyun.
- Soğanı soyup doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
- Salçayı soteleyin, suyla ek edin ve kaynamaya bırakın.
- Tuz, karabiber, evvelce haşlanmış nohut, mercimek ve bulgur toplarını, midye makarnayı ekleyin.
- Makarnalar pişene kadar her şeyi orta ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapın ve tadını çıkarın. Afiyet olsun.
Kayserinin Kurşun Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın