Yemek Tarifleri

Kayserinin Kurşun Aşı

Kayserinin Kurşun Aşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış)
  • 1 çay bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2-3 yemek kaşığı makarna

Bulgur topları:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı irmik (İrmik)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
  • 1 tutam öğütülmüş kimyon
  • 1 yemek kaşığı un

Kayserinin Kurşun Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulguru sıcak su ve salça, tuz, toz biber, kimyon, un, yumurta, irmik ile karıştırıp hamursu bir kıvam alana kadar yoğurun.
  2. Küçük (fındık büyüklüğünde)toplar oluşturun ve bir kenara koyun. (benimkiler biraz büyük oldu). Yeşil mercimek 2-3dk. Haşlayın süzün ve bir kenara koyun.
  3. Soğanı soyup doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  4. Salçayı soteleyin, suyla ek edin ve kaynamaya bırakın.
  5. Tuz, karabiber, evvelce haşlanmış nohut, mercimek ve bulgur toplarını, midye makarnayı ekleyin.
  6. Makarnalar pişene kadar her şeyi orta ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapın ve tadını çıkarın. Afiyet olsun.

Kayserinin Kurşun Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu