Yemek Tarifleri
Kaynar Su İle Karışık Turşu
Kaynar Su İle Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet havuç
- 4 adet kelek
- 4 adet acur
- 7-8 adet salatalık
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Kaya tuzu
- Kaynar su
- Limon dilimi
Kaynar Su İle Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Turşuluk sebzeler karbonatlı suda güzelce yıkanır süzgeçte süzülür.
- İstediğiniz ölçüde dilimleyin tüm malzemeyi leğende karıştırın.
- 1 kg 2 kavanoza materyalinizi sarımsaklarla birlikte yerleştirin.
- Sarımsakları kavanozun en alt kısma orta ve en üst kısma gelecek formda 2-3 adet sarımsaklarınızı yerleştirin.
- Her kavanoza 2 tepeleme tatlı kaşığı kaya tuzu yarım su bardağı sirke dökün ve üzerini kaynayan su ile doldurun.
- Limon dilimi koyun.
- Kavanoz kapağını 3 geri 1 ileri tekniği ile sıkıca kapatın ve zıt çevirin.
- Oda ısısında 2 sene koruma edebilirsiniz.
Kaynar Su İle Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın