Yemek Tarifleri

Kaymaklı Midye Baklava Görüntülü

Kaymaklı Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 6-6,5 su bardağı un

Kaymak için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 modül limon

Üzeri için:

  • 200 gram tereyağı
  • Fıstık içi

Kaymaklı Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar????Bu bayram kaymaklı çok hafif bir tatlı hazırladım. Çabucak tanımını sizlerle paylaşıyorum.

  1. Baklavanın hamurunu ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak biçimde hazırlayalım. On eşit bezeye bölelim altını üstünü nişastalayarak çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  2. Aralarını streçleyip buzdolabında bir gece bekletelim.
  3. Kaymak için süt ve irmiği bir ortada kaynatalım tüm ayrıntıyı görüntüde gösterdim.
  4. Bekleyen bezelerimiz oklavayı gördüğü üzere zaten açılacak birinci başta açmaya başlarken nişastayla açıyoruz. Bir daha hiç nişasta serpmeden yufkayı büyüte bildiğimiz kadar büyütüyoruz.
  5. Kenarlarının yamuk ve yırtık olduğuna hiç aldırmayalım. İncecik açılan yufkayı büzdürerek ortada toparlayalım. Kenarlarından birer parmak keserek düzeltelim. Büzülen kısma fıstık kaymak koyuyoruz kenarlarını üzerine kapatıyoruz.
  6. Boş olan yerlerden boğum yaparak zıt çevirip kenarlarından basarak düzgünce kapatalım.
  7. 30*40 lık yağladığım tepsiye beş adet yufkayla baklavayı tamamladım.
  8. Üzerine erittiğim tereyağını soğuduğunda her yerine gelecek formda bir fırça yardımıyla sürüyorum.
  9. Önceden ısıtılmış 150 derecelik alt üst ayar fırında 1 saat pişirmeye bırakalım.
  10. Şerbetini hazırlayalım şerbetini son damlası kepçeden kıvamlı bir formda düştüğünde şerbetimiz hazır 20 25 dakika kaynaması kâfi tepsiyi fırından çıkartalım. Şerbetimizi de sıcak sıcak ikisini buluşturalım.
  11. 1-2 saat dinlendirip üzerini fıstık ile süsleyelim bayram tatlımız sunuma hazır yapacak olanlardan yorum bekliyorum daha detaylı bir halde görüntüden izleyebilirsiniz herkese güzel bayramlar????????

Kaymaklı Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu