Yemek Tarifleri

Kaymaklı Elmalı Bardak Tatlısı

Kaymaklı Elmalı Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 baklavalık yufka hamuru
  • 2 parmak tereyağı
  • 4 orta uzunluk elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2-3 yemek kaşığı ceviz (öğütülmüş)
  • 2 yemek kaşığı kaymak

Süslemek için;

  • 1/2 (yarım) sürme peynir​​
  • 1 çay kaşığı bal
  • Bir ölçü çekilmiş ceviz

Kaymaklı Elmalı Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Elmaları soyup rendeleyin, şekeri, tarçını ekleyin ve orta ateşte soteleyin.
  2. Soğumaya bırakın, öğütülmüş fındıkları kaymakla karıştırın ve bir kenara koyun.
  3. Bu ortada tereyağını eritin. 1 yufka hamurunu fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine fırçayla tereyağı sürün.
  4. 2 yufka hamurunu üzerine yerleştirin ve tekrar tereyağıyla yağlayın.
  5. 180 derecede pişirin ve altın rengi oluncaya kadar ,soğumaya bırakın.
  6. Milföy hamurunu elinizle parçalayıp bardaklara eşit halde dağıtın.
  7. Elmalı karışımı bardaklara paylaştırın.
  8. Süslemek için sürme peynir ve bal ile karıştırın.
  9. İstediğiniz formu sıkma torbasına ek edin ve elmalı karışımın üzerine sıkın.
  10. Son olarak çekilmiş fındıkla süsleyin.
  11. Kalan pişmiş baklavalık yufkayı kenarına süsleyin.

Bu tatlı çok hafif çabucak tüketilmesi öneriyorum yoksa baklava yufkası yumuşak bir hal alır.Afiyet olsun.

Kaymaklı Elmalı Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu