Yemek Tarifleri

Kaymaklı Cevizli Tatlı

Kaymaklı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 adet baklavalık yufka
  • İri dövülmüş 1 çay bardağı ceviz

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1-1,5 yemek kaşığı kaymak

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Kaymaklı Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Şipşak yapabileceğiniz tutmama bahtı olmayan lezzetli bir şerbetli tatlı tanımı bırakıyorum ????.

  1. Şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım. En az 15 dk kaynasın kapatmadan 10 dk evvel bir kaç damla limon sıkın.
  2. İrmik ve sütü pişirip ılıyınca içine kaymağı ekleyelim. Uygunca karıştıralım.
  3. Yufkaları uzun şeritler halinde keselim. Ben tek kat yaptım isterseniz yufkayı iki kat da kullanabilirsiniz.
  4. Ceviz ve kaymaktan bir tatlı kaşığı koyup börek sarar üzere kenarlarını içe katlayıp saralım. Tepsiyi (borcamı) bu formda doldurup üzerine erittiğimiz tuzsuz tereyağını gezdirelim.
  5. 160 derece fırında yeterlice kızarana kadar pişirelim.
  6. Pişen tatlımızın birinci sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirelim.

Kaymaklı Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu