Yemek Tarifleri

Kaymaklı Biber (Bir Öteki Lezzeti)

Kaymaklı Biber (Bir Diğer Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kadar yeşil biber (Pek çok tanımda çarliston biber gördüm. tabi ki olur. lakin kıl biber çok daha yakışıyor)
  • 1 küçük diş sarımsak (Kullanmasız da olur ancak çok yakışıyor. ayrıyeten sarımsak piştiği için sonradan koku da yapmıyor)
  • 2 domates
  • 1 su bardağı kadar süt kaymağı
  • Biraz tuz
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Kaymaklı Biber (Bir Diğer Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Kaymaklı biber, ister kahvaltılık, ister meze. Bizim konutun geniş aile kahvaltılarının vazgeçilmezi.

  1. Öncelikle kaymaktan bahsetmek istiyorum. Ben yoğurt ve sütlü tatlılarda açık süt kullanmayı seviyorum. Açık süt ile yaptığım tatlının yahut yoğurdun daha lezzetli olduğuna inanıyorum. Açık sütten kaymak elde atmak için sütü bir mutfak tülbenti ile süzüyorum.
  2. Sonra kaynatıyorum. Süt kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısığa alıyorum ve 15-20 dakka kaynatıyorum.
  3. Kaynayan süt oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gece bekletiyorum.
  4. Ertesi gün sütün üzerindeki kaymağı topluyor ve çabucak kullanmayacaksam uygun bir kap ile difrizde saklıyorum. Tabi ki hazır kaymakta kullanabilirsiniz yahut süt kreması. Şayet elinizin altında varsa süt kremasındansa hazır kaymak kullanmanızı tavsiye ederim.
  5. Kaymaklı biber tanımının çok belli bir ölçüsü yok. Yaklaşık ölçüler ile anlatacağım. Bu ortada kaymak ne kadar bol olursa o kadar hoş oluyor.
  6. Önce biberleri serçe parmağı uzunluğunda doğruyoruz.
  7. Isınmış sıvı yağda yavaşça kızartıyoruz.
  8. Kızaran bibere rendelediğimiz domatesi ekliyoruz. Domatesler yumuşamana kadar biberle pişiriyoruz.
  9. Kaymağı ekliyoruz. Kaymak yumuşayıp, biber ve domatesle karışana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  10. Kaymağınız benim üzere difrizden çıkmış ve buzlu ise, orta ara karıştırın ve aykırı düz yapın ki tek taraflı erimesin, altta kalan kısmı yanmasın.

İster sıcak, isterseniz soğuk tüketebilitsiniz. Oda sıcaklığı en uygun kıvam bence.

Afiyet ve sıhhatle kalın????.

Kaymaklı Biber (Bir Öteki Lezzeti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu