Yemek Tarifleri

Kayısı Marmelatından Pestil İmali

Kayısı Marmelatından Pestil İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg lık bir kavanozla kayısı marmelatı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Kayısı Marmelatından Pestil İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Marmelatı tencereye boşaltın marmelat kaynamaya başlayınca su ile açtığımız nişastayı içine dökün.
  2. 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  3. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  4. Marmelatı tepsiye güzelce yayın.
  5. Üzerine bir tül vs örtün.
  6. Güneş gören havadar bir yerde kurumaya bırakın.
  7. Kuruyan yüzünü aksi çevirip öbür tarafınıda kurutun bu halde 3-4 günde kuruyor.
  8. Benim balkonum çok güneş aldığı için camları açmadan kuruttum tül örtüye gerek kalmadı.3 günde kurudu.
  9. Dilimlere ayırın dilerseniz ortasına kıyılmış ceviz yada fındık koyup sarın.
    Afiyet olsun.
    Not.
    Bu ölçüdeki marmelat büyük fırın tepsisiyle ve kalınlıgıda ülkü oldu.
    Pestili reçelden yaparsanız rondodan geçirin.

Kayısı Marmelatından Pestil İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu