Yemek Tarifleri

Kavrulmuş İrmik Tatlısı

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik (Kavrulmuş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Not:Çok tatlı sevenler için

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Kavrulmuş irmik tatlısı.

  1. Öncelikle tencereye suyu ve toz şekeri ,1 dilim limonu koyuyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca 15-20 dakika kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yağsız tavaya irmiği koyuyoruz kısık ateşte rengi pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Ocaktan alıyoruz bir kaseye koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Karıştırma kabına yumurta kırıyoruz ve şekeri koyuyoruz ve çırpıyoruz.
  6. Üzerine kalan materyalleri ve soğuyan irmiği ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Karıştırıyoruz.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı döküyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen tatlımızı hafif birinci sıcaklığı geçince dilimleyerek soğuk şerbetini dökelim.
  10. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz üzerini.
  11. İstediğiniz üzere süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu