Yemek Tarifleri

Kavrulmuş İrmik Tatlısı

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı eritilmiş soğumuş margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • Vanilya kabartma tozu
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle irmiği bir tavada kavurmak ile başlayalım. Rengi dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  2. Şerbeti tencereye koyun şerbet düzgünce kaynayıp, koyulaşmaz ise tatlınız hamur olur.
  3. İrmik soğuduktan sonra bütün gereçleri bir kapta karıştıralım ve borcama dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkıp, ılıyan tatlıyı dilimleyin ve şerbeti dökün. 1 saat sonrasında servis yapın.

Afiyet olsun.

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu