Yemek Tarifleri
Kavrulmuş İrmik Tatlısı

Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı eritilmiş soğumuş margarin
- 3 yemek kaşığı un
- Vanilya kabartma tozu
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle irmiği bir tavada kavurmak ile başlayalım. Rengi dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Şerbeti tencereye koyun şerbet düzgünce kaynayıp, koyulaşmaz ise tatlınız hamur olur.
- İrmik soğuduktan sonra bütün gereçleri bir kapta karıştıralım ve borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp, ılıyan tatlıyı dilimleyin ve şerbeti dökün. 1 saat sonrasında servis yapın.
Afiyet olsun.
Kavrulmuş İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın