Yemek Tarifleri

Katmer Poğaça (Yok Bu türlü Poğaça)

Katmer Poğaça (Yok Bu türlü Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un (Unu lütfen denetimli ekleyin her unun kalitesine nazaran değişkenlik gösterebiliyor)

Araları için:

  • Yumuşamış tereyağı

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Katmer Poğaça (Yok Bu türlü Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba süt ,su şeker ve mayayı alalım.
  2. Maya eriyene kadar karıştıralım.
  3. Sıvı yağı ve tuzu ekleyin tekrar karıştırın.
  4. Unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim.
  5. Hamuru kalın bir bez örterek 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanan hamurdan 12 bezeye ayıralım.
  7. Her bir mezenin üzerine yarım tatlı kaşığı kadar yumuşak tereyağ ekleyelim.
  8. Bezenin bir adedini tezgaha alalım ve elimizle büyüterek açalım.
  9. 4 bezeyi bu formda açıp üst üste yerleştirelim.
  10. 3 gurup yapıp üzerini streç sinemayla örtüp 15 dakika dinlendirelim.
  11. Dinlenen 4’ lü hamurdan alıp elimizle açalım.
  12. Daha sonra iki kanarı ortada birleştirelim.
  13. Kare olacak biçimde 4’parçaya keselim.
  14. Ortalarına yeteri kadar beyaz peynir ekleyip dikkatlice kapatalım.
  15. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  16. Üzerine yumurta sarısı sürüp çapraz çizgi atalım.
  17. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Katmer Poğaça (Yok Bu türlü Poğaça) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu