Yemek Tarifleri

Katmer Poğaça Tanımı

Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instand maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

Ara katı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için

  • Bir yumurta sarısı
  • Bir yemek kaşığı süt

Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sıvı gereçlerimizi güzelce karıştırıyoruz, sonrasında unumuzu denetimli bir formda ekleyerek hoş bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Yoğurmuş olduğumuz hamurumuzu yarım saat 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurlarımızı tezgahımıza alıyoruz ve 4 eşit kesime bölüp, 4 adet beze oluşturuyoruz.
  4. Oluşturmuş olduğumuz bezeleri fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz, açmış olduğumuz yufkalarımızın ortasına oda sıcaklığına gelmiş olan tereyağımızdan sürüyoruz.
  5. Sonrasında yağlamış olduğumuz yufkalarımızı evvel 2 ye sonra dörde katlıyoruz katlamış olduğumuz her kısmına tekrardan tereyağı sürüyoruz, uzunlamasına katladığımız hamurumuzu rulo haline getiriyoruz.
  6. Bütün hamurlarımız bitene kadar bu sürece devam ediyoruz, rulo haline getirdiğimiz hamurlarımızı buzdolabında yarım saat dinlenmeye alıyoruz.
  7. Dinlenen hamurlarımızı merdane yardımıyla açıyoruz, tekrardan ortasını yağlayıp uzun bir formda form verip, tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine bir jilet yardımıyla çizikler atıyoruz ve ayrılmış olduğumuz yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı sütü karıştırıp, üzerine sürüyoruz.
  9. Poğaçalarımızı 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu