Yemek Tarifleri
Katmer Poğaça Tanımı

Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instand maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
Ara katı için
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri için
- Bir yumurta sarısı
- Bir yemek kaşığı süt
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı gereçlerimizi güzelce karıştırıyoruz, sonrasında unumuzu denetimli bir formda ekleyerek hoş bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurmuş olduğumuz hamurumuzu yarım saat 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurlarımızı tezgahımıza alıyoruz ve 4 eşit kesime bölüp, 4 adet beze oluşturuyoruz.
- Oluşturmuş olduğumuz bezeleri fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz, açmış olduğumuz yufkalarımızın ortasına oda sıcaklığına gelmiş olan tereyağımızdan sürüyoruz.
- Sonrasında yağlamış olduğumuz yufkalarımızı evvel 2 ye sonra dörde katlıyoruz katlamış olduğumuz her kısmına tekrardan tereyağı sürüyoruz, uzunlamasına katladığımız hamurumuzu rulo haline getiriyoruz.
- Bütün hamurlarımız bitene kadar bu sürece devam ediyoruz, rulo haline getirdiğimiz hamurlarımızı buzdolabında yarım saat dinlenmeye alıyoruz.
- Dinlenen hamurlarımızı merdane yardımıyla açıyoruz, tekrardan ortasını yağlayıp uzun bir formda form verip, tepsimize yerleştiriyoruz.
- Üzerine bir jilet yardımıyla çizikler atıyoruz ve ayrılmış olduğumuz yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı sütü karıştırıp, üzerine sürüyoruz.
- Poğaçalarımızı 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın