Yemek Tarifleri

Kaşık Pastası

Kaşık Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvi
  • 1 bardak süt (kedi lisanlarını ıslatmak için)

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 1 çay bardağı ceviz içi (tercihen)

Ganajı için;

  • 100 gram sütlü – bitter karışık çikolata
  • 100 ml krema

Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Krema hariç tüm gereçleri bir tencerenin içerisine alıp ocağın altını açmadan evvel düzgünce karıştırın. Topaklanma olmasın.
  2. Sonra orta ateşte daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  3. Ocağın altını kapatıp 10 dk sonra kremayı ve cevizi ekleyip karıştırın.
  4. Servis kabınıza kedi lisanlarını tek tek süt ile ıslatarak dizin.
  5. Hazırlamış olduğunuz muhallebinin yarısını dökün.
  6. Bu süreci tekrar yapıp 2. Katı yapın.
  7. Daha sonra küçük bir sos tenceresinde kremayı alıp,çikolatayı ekleyin.
  8. Ocağa alıp en kısık ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  9. Dikkat edin kaynamasın! yoksa krema kesilir.
  10. Ocaktan alıp 5 dk sonra pastanın üzerine döküp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra,dilediğiniz üzere üstünü süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ??.

Kaşık Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu