Yemek Tarifleri

Kartopu Kurabiye

Kartopu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125gr tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Kartopu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağı, sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır daha sonra yavaş yavaş un ve vanilya katılır.
  2. Kulak göğsü kıvamında hamur küçük kesimler halinde yuvarlanıp tepsiye dizilir.
  3. Ardından fırında 180 derecede 20 dk kadar pişirilir.
  4. Ardından çıkarılan sıcak kurabiyeler hindistan cevizi ve pudra şekeri karışıma bulanır. Daha sonra servis için hazır afiyet olsun 🤗

Kartopu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu