Yemek Tarifleri

Kars Ketesi

Kars Ketesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 lt ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı tuz silme
  • 2,5 kg un (Değişebilir)

İç harcı için;

  • 4 su bardağı sıvı yağ
  • 12 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tuz (İsterseniz)

Arakat sürmek için;

  • 3 paket margarin (Eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 2 yumurta

Kars Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç harcı için sıvı yağı ısıtıp un ve tuz ekleyin,rengi değişmeyecek kadar kavurun.
  2. Soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için materyalleri sırasıyla un hariç karıştırın. Unu azar azar ekleyip bezelik olacak yumuşaklıkta hamur olsun.
  4. En az 1 saat dinlendirin. Ben 2 saate yakın dinlendirdim.
  5. Hamuru 16 kesime böldüm ben,her keteye 2 beze gidecek formda ayarlayadım toplamda 8 adet çıktı.
  6. İlk bezeyi açıp üzerine erittiğiniz yağdan sürüp 2. yufkayı da üzerine serip dörde katlayıp 10 dk beklemeye alın.
  7. Dinlenmiş yağlı hamuru elinizle biraz açın.
  8. Üzerine iç harcından 3 yemek kaşığı koyup bohça formunda birleştirip yuvarlayıp yumruğunuzla büyütüp açın.
  9. Fırın tepsisi çapında büyütün.
  10. Üzerine yumurta sürüp çatallayın.
  11. 175 derece fırında 20 dk pişirin. Afiyet olsun 🙂

Kars Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu