Yemek Tarifleri

Karnabahar Köftesi

Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Orta uzunluk karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Bulamak için;

  • 1 kase galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayıp, süzüyoruz ve kaynamış suda uygunca yumuşayan kadar haşlıyoruz.
  2. Haşlanmış karnabaharları süzdükten sonra büyük bir kaseye alıyoruz ve patates ezici ile eziyoruz.
  3. Üzerine yumurta, mısır unu, un, maydanoz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Yoğurduğumuz harçtan küçük kesimler koparıp köfte formunu verip galeta ununa batırdıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu