Yemek Tarifleri

Karışık Turşu Tanımı

Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kelek
  • 1 kg acur
  • 1 kg salatalık
  • 1 küçük uzunluk lahana
  • 8 adet havuç
  • 3 baş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 10 adet nohut

3 litrelik şişelerin her biri için;

  • 1 litre içme suyu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Çeyrek çay bardağı elma sirkesi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kalın tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3-4 tane limon dilimi

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Suyun içine sirkeleri tuzu ve limon tuzunu atıp karıştıralım.
  2. Kavanozların tabanına 4 5 tane nohut atalım. Üzerine dilediğimiz zerzevatları yerleştirelim. Ortalara sarımsak serpelim. Şişelerin en üstünü maydanoz ile kapatalım.
  3. Şişeler dolduktan sonra hazırladığımız sirkeli suyumuzu kepçe ile üzerine dökelim. Su muhtaçlığı varsa su ekleyebilirsiniz.
  4. Ağzını sıkıca hava almayacak halde kapatalım.

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu