Yemek Tarifleri

Karışık Turşu

Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • Büyük yarım lahana
  • 2 kilo salatalık
  • 1 kilo acur
  • 4-5 adet kelek
  • 5-6 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 kilo acı biber
  • 3 baş sarımsak

Turşu suyu 5 litrelik bidon için;

  • 1 su bardağından 2-3 parmak eksik üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 litrelik kaynamış soğumuş su yahut içme suyu (alabildiği kadar)
  • 1 adet dilimlenmiş limon yahut limon tuzu

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün zerzevatları yıkayalım.
  2. Keleklerin uç kısımlarını kesip dörde bölelim.
  3. Acur, havuç salatalıkların uç kısımlarını kesip verev formunda dilimleyelim.
  4. Lahanayı birinci ikiye, sonra dörde keselim.
  5. Dilim biçiminde kesip ince olmayacak biçimde doğrayalım. Sarımsakları soyalım.
  6. Bidonun tabanına biraz sarımsak ekleyelim.
  7. Sırasıyla zerzevatları ekleyelim. Ortalarına sarımsak ek edelim. Üzerine üzüm sirkesi, kaya tuzunu, şekeri ve limonu turşunun üzerine ek edelim.
  8. Üzerine çıkacak kadar içme suyu ek edelim. Kapağını kapatalım. Bidonu 5-6 defa aykırı düz edip karıştıralım orta ara da bunu tekrarlayalım gereçler birbirine özleşsin.
  9. 15 – 20 gün güneş görmeyen serin bir yerde koruma edelim. Afiyet olsun. ??

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu