Yemek Tarifleri
Karışık Turşu
Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- Büyük yarım lahana
- 2 kilo salatalık
- 1 kilo acur
- 4-5 adet kelek
- 5-6 adet büyük uzunluk havuç
- 1 kilo acı biber
- 3 baş sarımsak
Turşu suyu 5 litrelik bidon için;
- 1 su bardağından 2-3 parmak eksik üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5 litrelik kaynamış soğumuş su yahut içme suyu (alabildiği kadar)
- 1 adet dilimlenmiş limon yahut limon tuzu
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zerzevatları yıkayalım.
- Keleklerin uç kısımlarını kesip dörde bölelim.
- Acur, havuç salatalıkların uç kısımlarını kesip verev formunda dilimleyelim.
- Lahanayı birinci ikiye, sonra dörde keselim.
- Dilim biçiminde kesip ince olmayacak biçimde doğrayalım. Sarımsakları soyalım.
- Bidonun tabanına biraz sarımsak ekleyelim.
- Sırasıyla zerzevatları ekleyelim. Ortalarına sarımsak ek edelim. Üzerine üzüm sirkesi, kaya tuzunu, şekeri ve limonu turşunun üzerine ek edelim.
- Üzerine çıkacak kadar içme suyu ek edelim. Kapağını kapatalım. Bidonu 5-6 defa aykırı düz edip karıştıralım orta ara da bunu tekrarlayalım gereçler birbirine özleşsin.
- 15 – 20 gün güneş görmeyen serin bir yerde koruma edelim. Afiyet olsun. 🤤😊
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın