Yemek Tarifleri

Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbet için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Kreması için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket tereyağı yada margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır çikolata sosu

Pişirmek için

  • 2.5 su bardağı süt

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 2 su bardağı şekeri bir tencereye koy orta ara karıştırarak erimesini sağla şeker eriyince 2 su bardağı su koyun kaynatın.
  2. Etimekleri borcama dizin. Sıcak şerbeti dökün.
  3. Kreması: 1/2 paket margarin eritin.
  4. 1 bardak un ekle beş dakika kavurun.
  5. 1 litre süt ve 1 bardak şekeri ekle karıştırarak pişirin.
  6. Kaynayınca vanilya ekle beş dakika mikserle çırpın etimeklerin üstüne dökün.
  7. Çikolata sorunu pişirin.
  8. Muhallebinin üstüne dök soğuyunca üstünü kapatmaya dolaba koyun.Afiyet olsun.

Karamelli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu