Yemek Tarifleri

Karamelli Çikolatalı Muhallebi

Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Karamel için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 80 gram çikolata

Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak karamelimizi yapalım. Şeker ve suyu tavaya alalım.
  2. Ocağa alıp istediğimiz renge gelene kadar karıştırmayalım.
  3. İstediğimiz renk olunca tereyağını ekleyip karıştıralım.
  4. Sütü ekleyip 5-10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  5. Tencereye süt, yumurta sarısı m, nişasta ve karameli alıp karıştıralım.
  6. Ocağa alıp pişirelim.
  7. Kaynadıktan sonra kuplara eşit biçimde muhallebinin yarısını boşaltalım.
  8. Geriye kalan muhallebinin üzerine çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  9. Kupların üzerine döküp 1 saat dinlendirelim.
  10. Üzerini istedigimiz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 🌸.

Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu