Yemek Tarifleri
Karamelli Çikolatalı Muhallebi

Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 80 gram çikolata
Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karamelimizi yapalım. Şeker ve suyu tavaya alalım.
- Ocağa alıp istediğimiz renge gelene kadar karıştırmayalım.
- İstediğimiz renk olunca tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Sütü ekleyip 5-10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Tencereye süt, yumurta sarısı m, nişasta ve karameli alıp karıştıralım.
- Ocağa alıp pişirelim.
- Kaynadıktan sonra kuplara eşit biçimde muhallebinin yarısını boşaltalım.
- Geriye kalan muhallebinin üzerine çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Kupların üzerine döküp 1 saat dinlendirelim.
- Üzerini istedigimiz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 🌸.
Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın