Yemek Tarifleri

Karaköy Poğaçası (Pastane Lezzetinde)

Karaköy Poğaçası (Pastane Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
  • 100 gram su (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 10 gram toz maya
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Karaköy Poğaçası (Pastane Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Geniş bir kaba ılık su,maya,şeker ve tuzu alıp karıştırıyoruz.
  2. 5-10 dakika bekletelim maya aktifleşsin.
  3. Ardından öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  4. Tereyağ yahut margarin oda ısısında olmalı.
  5. Hamur çok sert olmamalı.
  6. Hamurdan bezeler yapıp tepsiye dizip üzerini elimizle bastırıyoruz.
  7. Kalan yumurta sarısını sürüyoruz üzerine iki taraflı bir hal de çiziyoruz.
  8. Tepside 45 dakika mayalandırıp evvelden ısırılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun ?.

Karaköy Poğaçası (Pastane Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu