Yemek Tarifleri

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ve ya margarin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket maya
  • 2 tane yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını un hariç öteki gereçleri ekleyip karıştıralım.
  2. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Mandalina büyüklüğünde hamurların içlerini peynir ile doldurup elimizle üzerlerine bastırıp 30 dakika tepsi mayası yapalım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile hal verip evvelce ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirelim.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu