Yemek Tarifleri

Kara Lahana Diblesi

Kara Lahana Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase ince ince doğranmış ve 15 dakika haşlanmış,süzülmüş kara lahana
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı taze barbunya
  • 1 çay bardağı mısır (Marketlerde dondurucuda satılan mısırlardan kullandım.)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1-2 adet acı biber
  • 1 yemek kasığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kasığı iç yağ
  • 5 diş sarımsak (2 ye bölünmüş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • 6 su bardağı su

Kara Lahana Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Hazırlanışı hayli kolay ve lezzetli bir yemek.

  1. Kara lahanaları yıka,ince ince doğra ve 15 dakika haşlayın.
  2. Sonra suyunu süz ve yemek yapacağın tencereye koyun.
  3. Üzerine ince ince doğranan soğanları,kabuğu soyulup ince doğranan domatesleri,barbunyayı,mısırı,pirinci,slaçayı ,yağları,sarımsakları ve baharatları ekleyin.
  4. 6 su bardağı suyu koy ve kapagını kapatın.
  5. Kaynamaya basladıktan sonra 1 saat kisık ateşte pişirin.Hepsi bu kadar.
    Simdiden afiyet olsun.

Kara Lahana Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu