Yemek Tarifleri

Kandil Simidi (Mahlepli Kıyır Kurabiye)

Kandil Simidi (Mahlepli Kıyır Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 3-3.5 bardak un

Üzerı̇ ı̇çı̇n:

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam
  • (Pekmez yoksa şayet yumurta akına batırıp susama bastırabilirsiniz)

️Su bardağı ölçüm 200 ml

Kandil Simidi (Mahlepli Kıyır Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağ ile başka bütün hamur materyalini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Unu 3 bardaktan sonra denetimli ekleyelim sert bir hamur olmasın.
  3. Ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp inceltelim uçlarını birleştirip daire hali verelim.
  4. Şekil verdiğimiz simitlerimizi önce pekmezli suya sonra susama batırıp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kandil Simidi (Mahlepli Kıyır Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu