Yemek Tarifleri

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı (Beyazı dışı için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta beyazı
  • Susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Bu mübarek günde konutunuzu mis üzere kokular sarsın ???? çocukların bile basitçe yapabileceği bir tanım, denemelisiniz bence ????.

  1. Oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı ,yoğurt,sirke, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp bir hoş karıştıralım.
  2. Mahlebi ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  3. En son unu denetimli bir biçimde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandim, unun cinsine nazaran değişiklik gösterebilir.
  4. Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım, daha sonra yılan formunda yapıp iki ucundan birleştirip yuvarlak bir hal verelim.
  5. Önce yumurta sarısına daha sonra susama (ister kavrulmuş ister çiğ olsun) bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun ???? deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu