Yemek Tarifleri
Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 ya da 5.5 çay bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri homojen bir formda karıştırıyoruz, en son unu ekleyip yoruyoruz.
- Yumuşak bir hamur olacak lütfen ölçülere dikkat edin unu denetimi ekleyin.
- Daha sonra formunu verip evvel yumurta akı sonra kavrulmuş susama bulayıp evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 25-25 dk pişiriyoruz .
Tarifimi görenler Instagram sayfamı takibe almayı unutmayınız ❤️
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın