Yemek Tarifleri

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 ya da 5.5 çay bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç tüm materyalleri homojen bir formda karıştırıyoruz, en son unu ekleyip yoruyoruz.
  2. Yumuşak bir hamur olacak lütfen ölçülere dikkat edin unu denetimi ekleyin.
  3. Daha sonra formunu verip evvel yumurta akı sonra kavrulmuş susama bulayıp evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 25-25 dk pişiriyoruz .

Tarifimi görenler Instagram sayfamı takibe almayı unutmayınız ❤️

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu