Yemek Tarifleri

Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (Yarım paket)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Evde varsa)
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle materyalleri karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozu ve mahlebi ek edip yoğurmaya başlayalım.
  3. Mahlep beğenilen koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli lakin konutta yoksa kullanmak zorunda değilsiniz. Ben 3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un kullandım, unu yavaş yavaş denetimli bir formda eklemenizde yarar var.
  4. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit biçimini verelim.
  5. Simitleri evvel yumurta akına sonra tavada kavurduğumuz susama bulayalım. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum koyu renkli olmaları için, bu formda seviyorum fakat zarurî değilsiniz :).
  6. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu