Yemek Tarifleri
Kandil Simidi
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (Evde varsa)
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle materyalleri karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve mahlebi ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Mahlep beğenilen koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli lakin konutta yoksa kullanmak zorunda değilsiniz. Ben 3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un kullandım, unu yavaş yavaş denetimli bir formda eklemenizde yarar var.
- Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit biçimini verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına sonra tavada kavurduğumuz susama bulayalım. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum koyu renkli olmaları için, bu formda seviyorum fakat zarurî değilsiniz :).
- Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın