Yemek Tarifleri
Kalbura Bastı

Kalbura Bastı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 125 gram teremyağı yahut margarin
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytin yağı üzeri çiçek yağıyla tamamlanacak (toplamda 1 çay bardağı)
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- Yarım limon suyu
- Limon kabuğu rendesi
- Portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakalın suyu
- 6.5 su bardağı un
- 1 su bardağı iri taneli ceviz içi
Şerbet materyali;
- 5.5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 elma dilimi limon
Kalbura Bastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Limon içine kabuğu ile bırakılır. Kaynadıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynatılır. Tatlının üzerine ılık olarak dökülecek.
- Yumurta ve şeker yeterlice çırpılır. Yoğurt, margarin ve tereyağı oda sıcaklığında olacak.
- Sıvı yağ, limon suyu ve rendesi, portakal suyu ve kabuğunun rendelenmiş hali eklenir düzgünce karıştırılır.
- İrmik eklenir, un, karbonat ve kabartma tozu elenerek eklenir güzelce yoğrulur. 10 dk üzeri kapalı bir formda hamur dinlendirilir.
- Dinlenen hamurun üzerine ceviz içi eklenir tekrar yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde 60 adet yada ölçüsüne nazaran 30 adet bezeler yuvarlanır üzerleri örtülür. Rende,kalbur vs aletlerle hal verilir.
- Ceviz hamuruna konulduğu için kalbura bastıların uçlarını kapatmadım yalnızca yuvarladım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dk da pişiyor.
- İlk sıcaklığı çıkınca. Tenceredeki ılık şerbete kalbura bastılar atılır ordan kaşıkla alınır tepsiye sıralanır tenceredeki şerbet dökülür.
- Üzeri streç sinema ile kapatılır. Şerbeti çok hoş çekiyor. 25 dk pişiyor. 10 dk hamur dinlendirilir.
20 dk hazırlama, yoğurma ve şerbetleme mühleti.
Kalbura Bastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












Cevap bırakın