Yemek Tarifleri

Kalbura Bastı

Kalbura Bastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 125 gram teremyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytin yağı üzeri çiçek yağıyla tamamlanacak (toplamda 1 çay bardağı)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Yarım portakalın suyu
  • 6.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri taneli ceviz içi

Şerbet materyali;

  • 5.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 elma dilimi limon

Kalbura Bastı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Limon içine kabuğu ile bırakılır. Kaynadıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynatılır. Tatlının üzerine ılık olarak dökülecek.
  2. Yumurta ve şeker yeterlice çırpılır. Yoğurt, margarin ve tereyağı oda sıcaklığında olacak.
  3. Sıvı yağ, limon suyu ve rendesi, portakal suyu ve kabuğunun rendelenmiş hali eklenir düzgünce karıştırılır.
  4. İrmik eklenir, un, karbonat ve kabartma tozu elenerek eklenir güzelce yoğrulur. 10 dk üzeri kapalı bir formda hamur dinlendirilir.
  5. Dinlenen hamurun üzerine ceviz içi eklenir tekrar yoğrulur.
  6. Ceviz büyüklüğünde 60 adet yada ölçüsüne nazaran 30 adet bezeler yuvarlanır üzerleri örtülür. Rende,kalbur vs aletlerle hal verilir.
  7. Ceviz hamuruna konulduğu için kalbura bastıların uçlarını kapatmadım yalnızca yuvarladım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dk da pişiyor.
  9. İlk sıcaklığı çıkınca. Tenceredeki ılık şerbete kalbura bastılar atılır ordan kaşıkla alınır tepsiye sıralanır tenceredeki şerbet dökülür.
  10. Üzeri streç sinema ile kapatılır. Şerbeti çok hoş çekiyor. 25 dk pişiyor. 10 dk hamur dinlendirilir.
    20 dk hazırlama, yoğurma ve şerbetleme mühleti.

Kalbura Bastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu