Yemek Tarifleri

Kahvaltılık Sos

Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 3 kilo kırmızı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kilo patlıcan
  • 2 su bardağı ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kilo havuç
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla zeytin yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcan ve kırmızı biberleri közlüyoruz.
  2. Kabuklarını soyup doğruyoruz.
  3. Domateslerin alt kısmına çizik atıp kaynayan suyun içinde biraz bekletip soğuk suyun içine alıyoruz.
  4. Bu formda kabukların soyulması kolay olacaktır.
  5. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğrayıp tencereye alıyoruz.
  6. Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  7. Patlıcan ve biberlerle birlikte tencereye ekliyoruz.
  8. Sosumuz kaynayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  9. Sosu blenderdan çekiyoruz kıvam alması için kısık ateşte pişirmeye devam ederken bir yandanda maydanozları ince ince kıyarak yada robottan çekerek hazırlıyoruz.
  10. Ardından cevizi de robottan çekiyoruz.
  11. Maydanoz, ceviz, zeytin yağ, sirke ve baharatlarını ek edip karıştırıyoruz.
  12. Sosumuzu kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz ve zıt çeviriyoruz.
  13. Bir gece buşekilde bekledikten sonra konservelerimizi gölge ve serin bir yerde koruma edelim. Deneyeceklere afiyet olsun ☺.

Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu