Yemek Tarifleri

Kadayıf

Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram parçalanmış çiğ kadayıf
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 4 su bardak su
  • 4 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu

Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alarak kaynatıyoruz.
  2. 6-7 dk sonra limonu ekliyoruz ve altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tereyağını bir tavada eritiyoruz sonra genişce bir kapta kadayıfın üzerine gezdiriyoruz ve elimizle her tarafını harmanlayarak yağlıyoruz.
  4. Yuvarlak büyük uzunluk tepsiye kadayıfın yarısını yerleştirerek elimizle sıkıca bastırıyoruz.
  5. Arasına cevizimizi koyarak geri kalan kadayıfı üzerine kapatıyoruz.
  6. Tekrar bastırarak düzgünce sıkılaştırıyoruz.
  7. 180 derece fırında denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbetimizi gezdirerek dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Şerbetini çekip biraz soğuduktan sonra tatlımızı dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu