Yemek Tarifleri
Kadayıf

Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram parçalanmış çiğ kadayıf
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
- 4 su bardak su
- 4 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu
Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alarak kaynatıyoruz.
- 6-7 dk sonra limonu ekliyoruz ve altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını bir tavada eritiyoruz sonra genişce bir kapta kadayıfın üzerine gezdiriyoruz ve elimizle her tarafını harmanlayarak yağlıyoruz.
- Yuvarlak büyük uzunluk tepsiye kadayıfın yarısını yerleştirerek elimizle sıkıca bastırıyoruz.
- Arasına cevizimizi koyarak geri kalan kadayıfı üzerine kapatıyoruz.
- Tekrar bastırarak düzgünce sıkılaştırıyoruz.
- 180 derece fırında denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbetimizi gezdirerek dinlenmeye bırakıyoruz.
- Şerbetini çekip biraz soğuduktan sonra tatlımızı dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın