Yemek Tarifleri

Kaburga Etli Kara Lahana Sarması

Kaburga Etli Kara Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kara lahana yani pancar da denir yarım kilo kuzu kaburga
  • Yarım kilo pirinç
  • 1 tane büyük uzunluk kuru soğan1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Kaburga Etli Kara Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kara lahanayı haşlayarak başlayalım derin bir tencereye su koyup ocakta kaynamaya bırakın kaynayan suya lahanaları atıp, haşlayalım.
  2. Daha sonra haşlanan lahanaları çıkarın soğuk suyun içine atın lahanaları daha sonra sarmaların içini hazırlayalım.
  3. Bir derin kabın içine pirinci koyalım içine kuru soğanı incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı biber salçası, domates salçasını koyalım.
  4. 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı pul biberini ek edin 1 tatlı kaşığı kuru naneyide ek edelim 1 çay bardağı zeytinyağını ek edin yarım demet maydanoz, yarım demet dereotunu doğrayın, bütün harcı yeterlice karıştırın.
  5. Haşlanan lahanaları soğuk sudan çıkarıp yeterlice sıkıp, sarmaya başlayın.
  6. Sardığımız sarmalara tencerenin tabanına kemikli kuzu kabuğa etleri döşeyin üstüne sarılan sarmaları dizin.
  7. Sardığımız sarmaları ocağa alıp tencereye suyunu ek edip, pişmeye bırakalım. Sarmalar kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın sarmalar pişince herkese afiyet olsun canlar.

Kaburga Etli Kara Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu