Yemek Tarifleri
Kabaklı Feta Peynirli Makarna
Kabaklı Feta Peynirli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) küçük hokkaido balkabağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet sivri biber
- 7-8 adet kiraz domates
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 bütün beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- Bir fiske hindistan cevizi
- 100 ml makarna suyu
- 100 ml pişirme kreması
- 500 g makarna
Kabaklı Feta Peynirli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarna suyuna bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
- Makarnayı ekleyip yumuşayana kadar pişirin, 100 ml makarna suyunu süzün ve bir kenara koyun.
- Balkabağını yıkayın inçe dilimler kesin ve bir fırın tepsisine yayın.
- Sarımsak, havuç, beyaz peynir, sivri biber, domates ve kırmızı soğanı küçük modüller halinde doğrayıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Zeytinyağını, tuzu, karabiberi, hindistan cevizini ekleyin ve 230 derece alt üst ayarda 15-20 dakika pişirin.
- Pişirme mühleti her fırında farklı oldu için siz yinede göz atın.
- Fırından çikardınızı mixere koyup üzerine crema ve makarna suyunu ek edip püre haline getirin.
- Makarnayı sosla karıştırıp maydanoz ve beyaz peynir kesimleriyle servis yapın.Afiyet olsun.
Kabaklı Feta Peynirli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın