Yemek Tarifleri

Kabaklı Feta Peynirli Makarna

Kabaklı Feta Peynirli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) küçük hokkaido balkabağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 7-8 adet kiraz domates
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bütün beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • Bir fiske hindistan cevizi
  • 100 ml makarna suyu
  • 100 ml pişirme kreması
  • 500 g makarna

Kabaklı Feta Peynirli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Makarna suyuna bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
  2. Makarnayı ekleyip yumuşayana kadar pişirin, 100 ml makarna suyunu süzün ve bir kenara koyun.
  3. Balkabağını yıkayın inçe dilimler kesin ve bir fırın tepsisine yayın.
  4. Sarımsak, havuç, beyaz peynir, sivri biber, domates ve kırmızı soğanı küçük modüller halinde doğrayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi, hindistan cevizini ekleyin ve 230 derece alt üst ayarda 15-20 dakika pişirin.
  6. Pişirme mühleti her fırında farklı oldu için siz yinede göz atın.
  7. Fırından çikardınızı mixere koyup üzerine crema ve makarna suyunu ek edip püre haline getirin.
  8. Makarnayı sosla karıştırıp maydanoz ve beyaz peynir kesimleriyle servis yapın.Afiyet olsun.

Kabaklı Feta Peynirli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu