Yemek Tarifleri

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabaklı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 2,5 su bardağı içme suyu
  • 1 küçük kabak ( küçük küp biçiminde doğranmış )
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kabaklı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı yemeklik doğrayalım.
  2. Ayçiçek yakmadan pembeleşinceye kadar soğanı kavuralım.
  3. Rende sarımsak ve salçayı ekleyelim. 1 dk kavuralım.
  4. Üzerine kabağı ekleyip karıştıralım.
  5. Bulguru, tereyağı ve baharatları ekleyelim. 1-2 tıp karıştırlım.
  6. Su ek edip, ocağın altını orta ateşe alıp, kaynayıncaya kadar pişirelim.
  7. Kaynayınca ocağın altını kısıp, suyunu çekip, göz göz olana kadar pişirelim.
  8. Pilav pişince üzerine bir havlu kağıt örtüp, 10 dk dinlendirelim.
  9. Bu evrede suyu az ise, üzerinden sıcak su gezdirip ve tereyağ eği yapabilirsiniz.

Kabaklı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu