Yemek Tarifleri

Kabak Yemeği

Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam dereotu

Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabakları soyarak dilimleyelim. Büyükse ortadan ikiye ayıralım siz istediğiniz formda yapabilirsiniz.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyerek doğradığımız soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Daha sonra salçayı, karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  4. Doğradığımız kabakları da ek edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayalım.
  5. Ara orta karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavuralım. Bu basamakta ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  6. Kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğumuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
  7. Yemeğimizi kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  8. Pişen yemeğimizin üzerine isteğe bağlı kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz.
  9. Dilerseniz yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu