Yemek Tarifleri
Kabak Yemeği

Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
- 1 orta uzunluk soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tutam dereotu
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları soyarak dilimleyelim. Büyükse ortadan ikiye ayıralım siz istediğiniz formda yapabilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağ ekleyerek doğradığımız soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra salçayı, karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Doğradığımız kabakları da ek edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayalım.
- Ara orta karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavuralım. Bu basamakta ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
- Kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğumuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
- Yemeğimizi kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizin üzerine isteğe bağlı kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz.
- Dilerseniz yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın