Yemek Tarifleri

Kabak Yemeği

Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 orta uzunluk kabak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzerini geçmeyecek kadar su

Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabaklara çatal yardımıyla uzunluktan çizikler atın, yeniden boylamasına ortadan ikiye bölün ve ince dilimler halinde doğrayın (bu kısım tercihinize kalmış çiziksiz de yapabilirsiniz)
  2. Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Biraz sinen soğanlara salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kabakları ekleyin, karıştırın.
  3. Önceden yıkanmış pirinci ve baharatları da ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Üzerini geçmeyecek kadar su ek edip, kaynatın ve ocağın küçük gözünde kabak ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋

Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu