Yemek Tarifleri
Kabak Yemeği

Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 orta uzunluk kabak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Üzerini geçmeyecek kadar su
Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabaklara çatal yardımıyla uzunluktan çizikler atın, yeniden boylamasına ortadan ikiye bölün ve ince dilimler halinde doğrayın (bu kısım tercihinize kalmış çiziksiz de yapabilirsiniz)
- Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Biraz sinen soğanlara salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kabakları ekleyin, karıştırın.
- Önceden yıkanmış pirinci ve baharatları da ekleyip tekrar karıştırın.
- Üzerini geçmeyecek kadar su ek edip, kaynatın ve ocağın küçük gözünde kabak ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋
Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın