Yemek Tarifleri

Kabak Çorbası

Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Dereotu

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ocağımıza aldığımız tenceremize tereyağı ve zeytin yağımızı alalım.
  2. Daha sonra eriyen yağımıza unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Kavrulan unumuzun üzerine süt ve suyumuzu ekleyip kaynayana kadar orta ara karıştırıp bekleyelim.
  4. Kaynara çıkınca küp küp doğradığımız kabaklarımızı (kabakları soymayın) ekleyip 10 dakika haşlayalım.
  5. Kabaklarımız haşlandıktan sonra çorbamızı blenderdan geçirelim ve baharatlarımızı, dereotumuzu ekleyelim.
  6. Servis ederken üzerine yağımızı ve toz kırmızı biberimizi yakıp birer tatlı kaşığı koyalım.Afiyet olsun☺️.

Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu