Yemek Tarifleri
Kabak Çorbası
Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Dereotu
Üzeri için;
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ocağımıza aldığımız tenceremize tereyağı ve zeytin yağımızı alalım.
- Daha sonra eriyen yağımıza unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan unumuzun üzerine süt ve suyumuzu ekleyip kaynayana kadar orta ara karıştırıp bekleyelim.
- Kaynara çıkınca küp küp doğradığımız kabaklarımızı (kabakları soymayın) ekleyip 10 dakika haşlayalım.
- Kabaklarımız haşlandıktan sonra çorbamızı blenderdan geçirelim ve baharatlarımızı, dereotumuzu ekleyelim.
- Servis ederken üzerine yağımızı ve toz kırmızı biberimizi yakıp birer tatlı kaşığı koyalım.Afiyet olsun☺️.
Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın